Boek

50+ guts & glory!

Wij (Jolanda en Cynthia) zijn op dit moment bezig met een droom uit te laten komen. Al veel langer wilde wij een boek schrijven. Genoeg ideeën, dat is bij ons nooit het probleem 😉Maar we konden vaak niet kiezen. Want we willen heel graag met ons boek ook ergens toe bijdragen. Naast inspireren ook impact maken, mensen op andere gedachten te brengen, nieuwe perspectieven toevoegen aan de status quo.

Veel boeken zijn al geschreven over onze passies en thema’s; werkgeluk en wellbeing. Totdat we op een zeker moment, in gesprek waren over de dilemma’s binnen organisaties; De pijn en impact van verloop van personeel tijdens een krappe arbeidsmarkt. Het gesprek over het hoge ziekteverzuim, omgaan met de verschillende generaties op de werkvloer, het thema ‘vergrijzing’ i.c.m. met duurzaam inzetbaarheid wordt steeds vaker binnen organisaties gevoerd.

Hoe handel je in al deze uitdagingen? We zien vaak dat werkgevers denken dat jongere generatie dé oplossing zijn voor al deze thema’s en de oudere, meer ervaren werknemers niet meer serieus worden meegenomen in hun plannen. Zelfs vaak als het probleem worden gezien en/of buitenspel worden gezet. Zo onterecht vinden wij. Want wij kennen juist zoveel enthousiaste en bevlogen 50plussers die nog op latere leeftijd een droom najoegen, een opleiding volgden, carrière switch maakten of voor zichzelf begonnen. Daar wilde we graag wat aan doen. Zo ontstond ons idee voor dit boek; 50+ guts & glorie!

Waar schrijven we over?
Dit boek gaat over duurzaam bevlogen, inzetbaarheid en duurzaam werkgeverschap,. Naast het delen van (wetenschappelijke) informatie, praktijkkennis en inzicht, staan 50 persoonlijke verhalen centraal. Super cruciaal om in deze krappe arbeidsmarkt inclusief beleid te voeren. Wij denken dat generatie X wel eens de generatie van de toekomst is!

Wij zoeken 50 professionals van 50+ !
Die laten zien dat leeftijd niet bepaalt hoe bevlogen je wel of niet bent. Dat je na je 50ste echt nog niet bent afgeschreven, kansloos bent op de arbeidsmarkt of niet interessant zou zijn voor werkgevers of niet van een verandering houdt.  

Voor ons boek ‘50+ guts & glory! willen wij 50 50plusser aan het woord laten over hun cruciale stap, switch of wending die ze hebben gegeven aan hun loopbaan. Die vanuit een passie, intrinsieke motivatie, bevlogenheid en eigen regie hun stappen op hun eigen gekozen loopbaanpad hebben genomen.

We zoeken naar prachtige inspirerende persoonlijke verhalen van mensen die het roer omgooide, uit hun schaduw stapte om hun carrière en leven een andere wending te geven. 50’ers die samen met ons durven maar ook willen laten zien dat 50plussers super interessant zijn voor organisaties. Met al hun wijsheid, ervaring, zelfvertrouwen, rust en lef beschikken over zij over zoveel meer dan we beseffen en in staat zijn tot hele grote dingen.  

Wie kan mee doen aan dit geweldige boek?
De 50’ers die wij zoeken voor ons boek, zijn een inspiratiebron voor andere leeftijdgenoten én werkgevers. De mensen die wij zoeken voor ons boek bieden diversiteit in, kennis, ervaring, leeftijden (50,60, 70 etc), beroep, achtergronden en kijk op het leven en de uiteindelijke switch die zij hebben gemaakt.  

Lijkt het jou wat om een tegengeluid te geven, te inspireren en een bijdrage te leveren? Dit is jouw kans om de andere kant van jouw levensverhaal te vertellen en te shinen in ons boek. Kortom een moment om te inspireren en shinen, om jouw kracht te laten zien. En vooral werkgevers te laten beseffen hoe belangrijk het is om de categorie senior professionals niet te vergeten in hun innovatieve aanpak op duurzaam werkgeverschap. Ze te laten inzien dat 50+ het goud in hun organisatie is!

Cadeautje!
Je ontvangt voor jouw bijdrage 1 gratis exemplaar van het boek en een prachtige foto van professionele fotograaf Katinka Tromp. Ben of ken jij zo’n iemand? Laat ons dat dan weten en stuur een  mail naar info@jeckx.nl

Het laatste nieuws

Geen artikelen gevonden