Wat je aandacht geeft, dat groeit!

Afgelopen jaar zijn we overspoeld met negatief nieuws. Gegeven de situatie is informeren en discussiëren een groot goed. Maar wat ons verrast heeft is de eenzijdige aandacht van het leven van afgelopen jaar en de aandacht die dit heeft gekregen in de Media.

Programma’s als Op1, Eva Jinek, NOS, rtlnieuws etc, nodigen keer op keer deskundigen in hun vakgebied uit om ons te vertellen hoe ernstig alles is. De IC’s, de overbelasting in de zorg, de vaccinaties (de ontwikkeling, de levering, de toediening), het virus zelf, de cijfers…en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Veelal besproken vanuit de negatieve kant; Het is er nog niet (vaccin), het is er wel en nog eens extra besmettelijk en in verschillende varianten (het virus). Kinderen niet naar school, gevolgen voor kinderen en ouders.

En begrijp ons niet verkeerd, informeren en discussiëren is een groot goed.Maar waar wij in deze periode, na bijna een jaar coronanieuws ook aan toe zijn is;

‘Look at the positive news’

Dat is er namelijk ook!

Wij pleiten voor meer aandacht voor deze kant van de coronacrisis

Een ode bijvoorbeeld aan al die ondernemers die een turnaround gemaakt hebben. Zichzelf en hun bedrijf opnieuw uitgevonden, extra diensten, een online shop, bezorgingsdiensten, samenwerkingen. Noem maar op! Chapeau voor al deze innovatieve oplossingen, creatieve mindsets en de veerkracht om er iedere keer weer voor te gaan;

Het ontwikkelen en het succes van de wandelapp; Ommetje van Erik Schreder. De meest gedownloade app afgelopen week. Hoeveel mensen hij al in beweging heeft gekregen (en ze hiermee werken aan hun eigen fysieke en mentale gezondheid). De saamhorigheid die ontstaat door de teams die je daar kunt vormen. Ommetje – Maak wandelen leuker met deze app – Hersenstichting ;

Een ander mooi voorbeeld is van Arie Boomsma; NL Actief. Een online platform waar, voor het eerst in de geschiedenis, een samenwerking is ontstaan van velen sportscholen om online sporten gratis aan te bieden Sportscholen lanceren gratis online-sportplatform voor thuiszitters – NL Actief;

Nog een voorbeeld welke wij in de picture willen zetten is die van Marnix Geus (Connecting People to Serve Humanity). Misschien niet zo bekend, maar zeker noemenswaardig als vorige voorbeelden. Marnix doneert uit eigen zak een overnachting voor een dakloze (Paul) en roept op om zijn voorbeeld te volgen. In deze barre tijden een warm initiatief.

Gisteravond was Erik Schreder bij Matthijs van Nieuwkerk en sprak over Humeur Management en het effect hiervan op ons emotioneel wellbeing.

Vanuit JECKX onderschrijven wij deze visie ten harte!

Om die reden dagen wij jullie uit, meer positieve, inspirerende voorbeelden aan te dragen. Wij zullen deze wekelijks in het zonnetje zetten. Mail ze naar info@jeckx.nl of zet ze in de comment.

Pay it Forward!