Werkgeluk

Elke dag vol energie  je werk doen, dat wil natuurlijk iedereen! Doe jij werk waar je oprecht gelukkig en blij van wordt? Dan kun je stellen dat jij werkgelukkig bent. Wanneer je ‘werkgelukkig’ bent functioneer je beter, ervaar je ook minder stress én loop je minder kans op uitval of burn-out. Dus beter voor jou maar ook voor de werkgever.

Werkgeluk zorgt voor vele voordelen en daarom is het zo belangrijk om te weten wat werkgeluk is en hoe je dit kunt vergroten.

 

Return on Happiness (ROH)
Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat gelukkige werknemers beter presteren. Geluk op de werkplek levert aantoonbaar resultaat in autonomie, zelfregie en verandervermogen. Naast de ontwikkeling van goed aangestuurde teams geeft het medewerkers een gevoel van voldoening en respect. Jessica Pryce-Jones beschrijft in haar boek ‘Happiness at work’ een aantal voordelen van gelukkige werknemers.

Haar onderzoek laat zien dat bij een vergelijking tussen de meest gelukkige werknemers en de meest ongelukkige, de gelukkige werknemers oa:

• 180 procent meer energie hebben

• 155 procent gelukkiger zijn in hun werk

• 108 procent meer betrokken zijn bij hun werk

• 79 procent meer van hun baan houden

• 50 procent meer gemotiveerd zijn

• 30 % meer van hun doelen halen

 

Gelukkige en betrokken medewerkers zijn essentieel voor tevreden klanten en positieve resultaten.
Door medewerkers op een positieve manier aan je organisatie te binden, behoud je de juiste mensen met de juiste instelling, kennis en vaardigheden. Goed doen en goed voor elkaar zorgen zou voor iedere organisatie urgentie mogen hebben. Gelukkig zien we dat steeds meer bedrijven het belang van Werkgeluk kennen. Een organisatie dat investeert in het ‘geluk van medewerkers’ ontwikkelt aantrekkelijk werkgeverschap en dat heeft positief effect met aantrekken van talent op de arbeidsmarkt, het binden en boeien van medewerkers.

 

Werkgeluk strategisch opnemen in je bedrijfsmodel!

Bij werkgeluk gaat het om de balans tussen positieve en negatieve momenten in het werk. 
Medewerkers ervaren meer geluk in hun werk als ze hun talenten kunnen inzetten, de ruimte krijgen om te groeien en zich gewaardeerd voelen. Weten wat hun toegevoegde waarde is en hoe ze bij kunnen dragen aan het hogere doel van de organisatie.
Dit doe je dit binnen een sfeer waarin positiviteit en plezier centraal staat, waar fouten maken mag én benut worden om te leren. Waar successen worden gevierd. Waar geïnvesteerd wordt in met leuke collega’s draagt in belangrijke mate bij aan het werkgeluk van de medewerkers.

Een aanpak ontwikkelen op werkgeluk vraagt om inzicht in wat de medewerkers binnen jouw team of organisatie drijft en gelukkig maakt. Voor een strategische integrale aanpak is het van belang dat medewerkers weten waarom de organisatie hun werkgeluk centraal stelt, wat hun werkgeluk beïnvloedt en hoe ze dit zelf kunnen vergroten. 

Meten = weten.
JECKX helpt werkgevers in het bouwen aan gezonde succesvolle organisaties met onze data-gedreven mensgeoriënteerde integrale aanpak.
Amplitief in plaats van curatief  en inspelend op blended en remote werken. Dit doen we door het geven van inzicht, het delen van up-to-date kennis en we helpen bij het maken van de juiste keuzes acties en interventies om uiteindelijk duurzaam progressie te boeken. 

Hierbij maken we gebruik van een innovatieve tooling, motivation coaches en inspiration-talks, masterclasses, workshops en best practises.  

Met vrij eenvoudige stappen en acties kan ook jij binnen jullie organisatie werkgeluk als strategisch punt inzetten en de bevlogenheid op werkvloer te vergroten. Geïnteresseerd?